23 December 2012

Čas oddychu a pokoja

Zajtra sú Vianoce

Po konci sveta, ktorý sa - čudujme - zas nekonal, prichádzajú najkrajšie sviatky v roku. Vianoce vždy predstavovali niečo viac, či ich ľudia oslavovali pred alebo po narodení Ježiša Nazaretského. Nebudem tu rozoberať to, že tento sviatok cirkev prebrala od pohanov, ani to, či je všetko správne v Novom zákone. Vianoce sú sviatkom pokoja a hlavne mieru, čas, kedy sú si ľudia podvedome bližší, kedy sa aj tie najväčšie rozdiely ľahko stierajú a tak verím, že ich každý prežije čo najlepšie. Že sa opäť stretneme v rodinnom kruhu, s priateľmi si vyjdeme do ulíc a naberieme nové sily oddychom pri vianočnom stromčeku.

Tentoraz ich budem prežívať originálne - očakávaním, kedy sa malý narodí a či to ešte stihne v tomto roku, počas sviatkov by to bol určite najkrajší darček (a musím sa priznať, že iný pre babky, dedka i ženu nemám). Dúfam, že všetko bude v poriadku, dúfam, že stihneme so ženou načerpať sily do nadchádzajúceho obdobia. Pretože treba vedieť aj oddychovať. A hoci som pred dvomi dňami hovoril o tom, že začínam makať, počas Vianoc nechcem počítač ani vidieť. Na to bude dostatok času inokedy, na nedokončené poviedku, na blog, na zaujímavosti z internetu. Preto si beriem príklad z rád viacerých spisovateľov - písať každý deň s výnimkou narodenín a vianočných sviatkov, kedy si môžem dopriať pokoj.

Prajem všetkým ľuďom na svete príjemné prežitie Vianoc plný lásky, radosti, neopakovateľných zážitkov a inšpiratívnych podnetov. Aby to skutočne bol dobre strávený čas. 

No comments:

Post a Comment